Lammin Ikkunat ja Ovet tukee Petra Ollin tyttöpainijoukkuetta Kuortaneella

23.01.2020

Lammin Ikkunat ja Ovet tukee painin maailmanmestari Petra Ollia hänen urheilu-urallaan. Viimeisimpänä projektina hän on aloittanut tyttöpainijoukkueen valmentamisen Kuortaneella. Petra Ollin Junior Team koostuu kahdeksasta tytöstä ympäri Suomea.

Petra Ollin Junior Team, Kuortane

Petra Ollin Junior Team on kahdeksan nuoren painilupauksen valmennusohjelma, joka järjestetään Kuortaneen Urheiluopistolla. Kaikki nuoret painijat ovat 14–16 -vuotiaita. Nuoret tulevat paikkakunnilta Akaa, Järvenpää, Jyväskylä, Kemi, Kuortane, Liminka, Pori ja Seinäjoki.

Valmennuksen päävastuu on Tiina Vainionpäällä. Hänen lisäkseen valmentajaryhmään kuuluvat Ahto Raska ja Maksim Molonov. Petra Olli pyrkii antamaan oman kokemuksensa nuorten käyttöön ja kannustamaan valmennettaviaan. 

Valmennusprojekti rahoitetaan pääsääntöisesti Painiliiton, Kuortaneen Urheiluopiston ja Petra Ollin kumppaneiden – joihin Lammin Ikkunakin kuuluu – toimesta. Lisäksi majoitus- ja ruokailukuluihin osallistuvat valmennettavien nuorten vanhemmat. 

Hieno esikuva nuorille urheilijoille

Petra haluaa olla tyttöpainijoiden esikuva ja kannustaa nuoria kehittymään painiurheilun saralla. Hänen henkilökohtaisena tavoitteena on päästä tuleviin olympialaisiin, jotka järjestetään Japanin pääkaupungissa Tokiossa 24.7.–9.8.2020. 

On hienoa, että Petra jaksaa ja toivotamme hänelle menestystä maaliskuun Euroopan olympiakarsintoihin Budapestissä!

Lisätietoa Petra Ollin Junior Team -valmennusprojektista

Valmennusprojektista ja Petran valmistautumisesta olympiakarsintoihin on uutisoitu paljon. Tutustu artikkeleihin näistä linkeistä (osa maksullisia):

Julkaistu: 23.1.2020, Risto Järvinen. Kuvat: Maxim, Jesse Väänänen